Abus

Huh! ‘Abus dat is toch dat merk van fietssloten?’ Dat klopt en daar zijn ze ook erg goed voor zover wij er verstand van hebben. Maar Abus timmert ook al jaren aan de weg voor de veiligheid van het hoofd. Nou ja dat timmeren aan de weg moet je natuurlijk niet te letterlijk nemen maar als het het zo is dan zit je goed met een Abus helm. We kunnen dan ook niet om dit merk heen en zeker niet nu ze ook nog de helmen leveren voor de profrenners van Team Movistar met voormalig wereldkampioen Valverde.

Historie

Misschien anders dan gedacht is ABUS een afkorting voor August Bremicker und Söhne KG. DIt bedrijf werd in 1924 opgericht en is gespecialiseerd in het produceren van veiligheidssloten voor ramen en deuren. Het bedrijf investeert in beveiligingstechnologie en naast het beveiligen van je spullen heeft ABUS sinds een aantal jaren dus ook de beveiliging van je eigen lijf en specifieker het hoofd. ABUS biedt qua fietskleding alleen helmen aan.

Gamechanger

Assortiment

Zoals gezegd helmen en helmen. Het aantal merken met helmen dat tegenwoordig te koop is is enorm. Helmen nemen eenmaal veel ruimte in beslag in een winkel en de omloopsnelheid is niet hoog. Veel winkels hadden dan in het verleden ook alleen de meest bekende helmmerken in de winkel hangen. Met name de komst van het internet maakt voor de sportieve fietser het aantal keuzes enorm groot.

Het assortiment van ABUS is ook erg breed. Uiteraard zijn er helmen voor de racefietster en mountainbiker maar ook voor speedpedelec/e-bike zijn vele helmen beschikbaar waarvan een aantal uitgevoerd met verlichting in de helm.

Montrailer Ace MIPS

Bijzonderheden

De gamechanger ID. Dit is de mogelijkheid om deze tophelm volledig naar je eigen smaak van kleur en logo’s te voorzien. Fantastische natuurlijk voor fanatieke fietsclubs en verenigingen. Wij hebben zoiets nog niet eerder gezien. Vind je dat zelf ontwerpen teveel gedoe dan heb je nog voldoende keuze want alle helmen zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren en designs.

Lijst assortiment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *