AGU logo

AGU

https://agu.com/

Hollandse glorie dat is AGU. Iedereen heeft wel een een AGU regenpak gehad om de hollandse zomer en winterbuien te trotseren. AGU produceert mooie en degelijke fietskleding in verschillende lijnen van ‘instap’ tot ‘hoogwaardig’, voor ieder wat wils dus.Dat AGU niet zomaar een merk is bewijst het wel met de sponsoring van de Nederlandse professionele wielerploeg Jumbo-Visma.

Historie

De Alkmaarse Groothandels Unie (AGU) wordt opgericht in 1966. Fietsartikelen zoals fietstassen en banden worden verkocht. In 1978 wordt er voor het eerste wielerkleding verkocht. Koersbroeken, shirts, petjes, handschoenen een jack een trainingspak en zweethemd zitten vanaf dan in het assortiment.

In de jaren die volgen wordt AGU steeds bekender mede door de sponsering van nederlandse top wielrenners die in de jaren 80 grootse prestaties neerzetten. Bijvoorbeeld Steven Rooks die na zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik in 1983 tijdens het uitfietsen een AGU zweetband om zijn hoofd doet. De zweetbanden waren binnen een week volledig uitverkocht.

Anno nu is AGU nog steeds prominent aanwezig in het pelton door de sponsering van wielerploeg Jumbo-Visma.

Assortiment

AGU biedt een breed assortiment fietskleding. Van schoenen tot helm en alles wat daartussen zit vind je bij AGU. Er is een klein aanbod met speciale mtb kleding zoals een ‘baggy’ broek, helmen en schoenen.

AGU heeft meerdere collecties. DeTrend-collectie is een (bijna on-hollands) modieuze lijn met mooie designs. Echt een aanrader voor wie van stijlvolle kleding houdt voor een leuke prijs.

De Heritage Six6-collectie is een onze persoonlijke favoriet. Moderne kleding in een retro uitvoering en design! De collectie is niet heel groot maar spreekt enorm aan. Tot slot is er de HiVis collectie die geheel zoals de naam doet vermoeden gericht is op de hoge zichtbaarheid in het verkeer met als bijzonderheid dat dit eens een keer fluorescerend geel is.

Bijzonderheden

De regenkleding zit in het DNA van AGU. Wij kennen geen merk dat zo’n breed assortiment aan regenkleding heeft als AGU.

Producten in het assortiment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *