Bioracer

De marktleider in de custom fietskleding in Europa is Bioracer. Wellicht het meest bekend vanwege de levering van de nationale truien van Belgie en Nederland. Naast custom leverancier is Bioracer ook leverancier van kleding aan kleinere (design)labels zoals bijvoorbeeld Stolen Goat.

Historie

Een bedrijf oprichten op oudejaarsdag dan heb je pas echt goede voornemens voor het nieuwe jaar! Bioracer is opgericht op 31 december 1985. Grote man achter Bioracer is Raymond Vanstraelen. Deze pionier en ontwikkelaar ontwikkelde in de loop der jaren een biomechanisch meetsysteem en was daarmee zeer vooruitstrevend in de toch wel conservatieve wielerwereld. Door het succes van het meetsysteem werd al snel begonnen met het leveren van op maat gemaakte fietsen en snel daarna ook fietsschoenen.

In zijn zoektocht naar nieuwe ideeën en technologieën keek hij veel bij andere sporten en nam daar de beste ingrediënten uit mee naar de wielerwereld. Zo vormde functionele skikleding de basis voor een eigen fietskledinglijn. Uiteindelijk is het niet bij die ene lijn gebleven en heden ten dage is het produceren van innovatieve fietskleding de hoofdtaak van Bioracer. Daarbij levert het haar mooie producten niet exclusief aan de profs maar kan iedereen in deze innovatieve op maat gemaakte producten de weg op.

Assortiment

Bioracer is natuurlijk bekend van de custom kleding en als marktleider in Europa op het gebied van custom fietskleding is het logisch daar hier de nadruk op ligt in het assortiment. Toch heeft Bioracer een ontzettend leuke reguliere collectie met shirts en broeken die qua design goed op elkaar afgestemd zijn. Wat verder opvalt is de speciale cyclocross kleding, dat zien we niet vaak bij andere fietskledingmerken. Het custom programma bevat zoveel soorten shirts en broeken dat je als wielerploeg of fietsvrienden groep nog moeite zult hebben om een keuze te maken!

Bijzonderheden

Bioracer heeft natuurlijk zijn eigen kleding maar levert ook bijvoorbeeld de kleding voor het designermerk Stolen Goat! De creatievelingen van Stolen Goat gaan los op het design en Bioracer zorgt voor geavanceerde materialen die perfect passen.

Wil je echt een stap verder gaan in je eigen kleding dan is Bioracer ook hét merk. Met het Indivudual programma wordt er perfect op jou maat of behoefte een speedsuit ontwikkeld, hoe gaaf is dat!

Lijst assortiment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *