Castelli logo

Castelli

https://www.castelli-cycling.com/nl/

De liefhebbers van Italiaans design en historie moeten bij Castelli zijn. Dit merk is een soort van dinosaurus onder de fietskledingmerken. Het grote verschil met de dinosaurus; Castelli is nog steeds springlevend. Castelli is misschien wel één van de best verkrijgbare merken in Nederland. De fietskleding van Castelli is vooral voor racefietsers wat vooral met de rijke geschiedenis in de wielersport te maken heeft. Zoals bij alle Italiaanse (fiets)kleding is de pasvorm strak, neem gerust een maatje groter dan normaal! Treedt in de voetsporen van de grote wielrenners uit heden en verleden en draag Castelli.

Historie

Vanaf 1876 werkte kleermaker Vittore Gianni in het hart van Milaan aan sportkleding voor -in eerste instantie- voetballers. Jaren later in 1910 werd de eerste wielerkleding gemaakt voor de vijfvoudig Giro winnaar Alfredo Binda.

Armando Castelli nam de zaak over in 1939 en wielergrootheden als Fausto Coppi en Gino Bartali reden in de Castelli kleding. Deze traditie leeft heden voort door de sponsoring van Team Sky.

Assortiment

Zoals gezegd heeft Castelli een breed assortiment voor het hele jaar en hele lichaam. De fietskleding van Castelli zit in de wat hogere prijsklassen. De fietsbroeken beginnen zo rond de €100,- en dikkere jassen nog iets daarboven. De zemen zijn van hoge kwaliteit en we onderscheiden er twee de KISS Air zeem of het Progretto X2 Air zeem. Voor de langere ritten wordt vooral de Porgretto aangeraden hier hangt echter ook meteen een zwaarder prijskaartje aan.

Voor de fanatiekelingen heeft Castelli ook een compleet aero assortiment met speeds suits en triathlon kleding in het assortiment.

Bijzonderheden

Castelli heeft een zeer breed product aanbod voor zowel dames als heren. Let goed op bij het kopen van Castelli kleding. Ten opzichte van je standaard kledingmaten moet je zeker 1 en soms 2 maten groter nemen.

Producten in het assortiment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *