Cinelli

Officiële webwinkel

http://cinelli.it/en/

In een wereld waarin iedereen zich wil onderscheiden past het Italiaanse traditiemerk Cinelli als geen ander. Dit eigenwijze en erg gave fietsmerk heeft allerlei accessoires voor de fiets en een prachtige lijn met koerspetjes. Wie iets anders wil dan al die saaie petjes die er op de markt zijn moet echt een keer de collectie van Cinelli bekijken. Naast de koerspetjes is er nog meer fietskleding verkrijgbaar zoals handschoenen en sokken.

Historie

In 1947 richtte Cino Cinelli het gelijknamige Cinelli fietsmerk op. Cino was een oud professioneel wielrenner die onder meer Milaan San Remo op zijn erelijst heeft staan. Deze perfectionist bouwde frames en onderdelen en het merk Cinelli stond wereldwijd bekend vanwege de sturen en stuurpennen.

In 1979 werd het bedrijf verkocht aan Antonio Colombo. Deze eigenaar van de framematerialen fabrikant Columbus bracht het merk naar een nieuwe niveau met vooral het oog gericht op Design. Cinelli is groeide in de loop der jaren uit tot echt Design en lifestyle merk waar de echte liefhebber van kan watertanden. De laatste tientallen jaren is Cinelli vooral bekend geworden uit het fixie segment. De urban design en lifestyle kant van het merk sloot perfect aan op het type fixie rijders en dat zien we tegenwoordig terug in de producten.

Assortiment

Het fietskleding assortiment van Cinelli is bijzonder te noemen. Veel merken hebben shirts, jassen en broeken als breedste producten in het assortiment. Daarnaast heb je nog de merken die gespecialiseerd zijn in de zeer functionele accessoires zoals handschoenen, overschoenen en onderkleding. Cinelli heeft het breedste aanbod in fietspetjes of koerspetjes net wat je wil. Zeer uiteenlopende en opvallende designs zijn elk jaar in nieuwe collecties verkrijgbaar. Voor het design wordt vaak de samenwerking gezocht met uiteenlopende kunstenaars, het Cinelli Art Program.

Wij zijn vooral fan van het Mike Giant assortiment. Dit is niet vanwege de kleuren want die zijn overwegend zwart en wit met af en toe iets rood en de exclusieve gold collectie. Nee het totale aanbod Mike Giant spullen van petje tot sokken tot stuurlint en topcap maakt het dat je een zeer vette upgrade kan geven aan je fiets en kleding. Gesoigneerd maar dan net iets anders!

Je kunt in webshops ook kleding zoals broeken en shirts tegenkomen met Cinelli. Dit is de teamkleding die gemaakt wordt door Santini.

Bijzonderheden

De hele collectie is een groot hoogtepunt van wat er op de fietskleding markt verkrijgbaar is qua design. Wil je dit ook doortrekken op tassen, t-shirts of andere stukken dan zijn er ook ouderwetse ‘pachtes verkrijgbaar’.

Lijst assortiment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *