Craft

Wat ons betreft toch nog altijd hét merk van de ondershirts. Jarenlang stond Craft eenzaam aan de top van de onderkleding voor sporters. De concurrentie is inmiddels groot en vele merken hebben tegenwoordig ook onderkleding in het assortiment. Craft heeft echter nog steeds een stevige postie in de markt en heeft daarnaast nog veel meer fietskleding in huis. De profs van Team Sunweb met kopman Tom Dumoulin rijden in de fietskleding van Craft!

Historie

In 1973 begon de Zweed Anders Bengtsson met het ontwikkelen van onderkleding. Het doel van deze kleding was het wegvoeren van zweet zodat hij in koude omstandigheden niet verder afkoelde bij een inspanning. De test methode om erachter te komen of het zweet wel goed was weggevoerd was even simpel als doeltreffend. Door de shirts te wegen wist hij of het zweet door het shirt was opgenomen of doorgevoerd naar de volgende laag. Na jaren testen richtte hij in 1977 het merk Craft op waarmee hij na het ontwikkelen van onderkleding ook al snel begon met andere kledingstukken die hierop aansluiten. Door het gebruik van verschillende lagen die het zweet steeds doorvoeren bleef de sporter altijd droog.

Assortiment

Het aanbod Craft fietskleding is enorm. Craft heeft voor alle weersomstandigheden kleding maar blinkt tegenover de grote concurrentie toch uit in het aanbod fietskleding voor de slechte omstandigheden. Er is veel keuze uit fietskleding met windstopper materiaal. Voor de liefhebbers van lange tochten in winters omstandigheden heeft Craft echt veel keuze waardoor je altijd wel een geschikte broek vindt. Bij veel andere merken moet je het vaak met slechts één of twee modelletjes doen.

We ontkomen natuurlijk niet aan het benoemen van de onderkleding. Iedere (duur)sporter heeft ooit wel eens een onder shirt gehad van Craft. Het aanbod is enorm en het leuke bij craft is het grote aanbod in gekleurde ondershirts. Ben je uitgekeken op een wit of zwart ondershirt kijk dan zeker eens bij Craft!

Bijzonderheden

Fuseknit is natuurlijk een marketing technisch een prachtig verhaal. Geen naden meer alles geïntegreerd en shirts uit één stuk. Wij vallen voor de verleiding want het ziet er echt prachtig uit!

Producten in assortiment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *