Gonso

https://gonso.de/en/

Een merk dat lange tijd in een naam genoemd werd met Gore en Vaude en steevast een plaatsje had in de magazines over sportief fietsen is Gonso. De laatste jaren lijkt Gonso fietskleding een beetje weggedrukt uit de Nederlandse markt. Bij onze oosterburen is dit merk echter nog steeds erg groot en terecht vinden wij.

Historie

Welke merk kan nu zeggen dat het begonnen is met lingerie en tegenwoordig fietskleding verkoopt? Het zullen er nooit veel zijn en wij denken eigenlijk dat Gonso de enige is. In 1926 opgericht als producent van lingerie, kousen, nachthemden en trainingspakken groeide Gonso uit tot een bekend merk. In jaren 60 en 70 bestond het assortiment uit functionele sport- en skikleding en het duurde tot begin jaren 80 dat men begon met het produceren van fietskleding.

Waar veel andere merken -zoals bijvoorbeeld Castelli– begonnen zijn vanuit kleine werkplaatsen waar voor de profs kleding werd gemaakt heeft Gonso zich vanaf het begin gericht op de productie van fietskleding voor de recreatieve fietser. Het waren de pijnlijke billen van Hans Gonser die ervoor zorgde dat zijn ontwikkelingsteam aan de slag ging om een fietsbroek te maken waarmee hij zijn trimrondjes pijnvrij kon fietsen.

Hans Gonser zag tegelijkertijd met de ontwikkeling van zijn speciale broek dat er eigenlijk geen aanbod was voor de recreatieve fietser zoals hijzelf. Deze kans kon men niet laten lopen en na veel testen en een samenwerking met Bayer produceerde Gonso in 1980 de eerste collectie functionele wielerkleding in Duitsland. Tevens produceerde het naar eigen zeggen de eerste fietsbroek met een synthetische zeem, met recht een revolutie!

Assortiment

Gonso heeft een groot assortiment met fietskleding voor de tourfietser, racefietser en MTB’er. Het grootste aanbod zit in de fietsbroeken. Dit is niet zo vreemd want dit is het echte specialisme van Gonso.

Wij zijn fan van de Lignet 3 in 1 broek. Ideaal voor de mountainbiker die voor het echt werk in de alpen gaat. Een mooie broek die ook nog eens goed betaalbaar is. Sowiezo is de prijs kwaliteit verhouding wel iets waar Gonso bekend om staat, echte Duitse degelijkheid zoals je ook ziet bij de vele fietsmerken die bij de buren vandaan komen.

Verwacht bij Gonso geen flitsende designs met drukke prints en heel veel kleuren op een shirt. De kleding kenmerkt zich door rustig en stijlvol design.

Bijzonderheden

Naast de ruime keuze uit verschillende fietsbroeken heb je ook nog eens een enorm aanbod aan maten. De maatvoering loopt van S t/m 6XL. Wat maatvoering betreft zijn er geen beperkingen bij Gonso.

Producten in assortiment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *