Pearl Izumi

Pearl Izumi is een fietskledingmerk dat al jarenlang verkrijgbaar is in Nederland. Het is hier niet zo groot als in de Verenigde staten. Wij hebben het idee dat Pearl Izumi qua bekendheid en wow factor niet echt kan opboxen tegen de merken als Assos, Castelli en AGU. Geheel onterecht overigens want Pearl Izumi is een grote speler met een zeer breed en geavanceerd arsenaal aan producten. Doordat Pearl Izumi onder de vleugels van Shimano valt is het ook nog heel goed bij veel fysieke en webwinkels verkrijgbaar.

Historie

Pearl Izumi vindt zijn oorsprong in de jaren 50 in Japan bij de man Kinji Shimizu . Fietskleding maakte men toen nog van katoen totdat halverwege de jaren 60 één van de zonen van Kinji, Hiro een fietsshirt uit Italie in handen kreeg. Dit shirt met mooie elastische stoffen vond hij fascinerend. Hij ging aan de slag met dit materiaal en ontwikkelde in de jaren die volgden steeds betere fietskleding. Pearl Izumi

Assortiment

Pearl Izumi heeft een heel groot assortiment fietskleding. Race, MTB, dames, heren en casual functionele kleding. Uiteraard kun je van top tot teen gekleed door Pearl Izumi de fiets op. Ten opzichte van veel andere fietskledingmerken heeft Pealr Izumi in alle categorien kleding veel keuze. Of het nu schoenen, handschoenen of hoofddeksels betreft bij Pearl Izumi heb je altijd ruime keuze. Qua kleding zijn we fan van de PI Black collectie. Op het oog misschien niet zo spannend, saai zelfs qua design maar zeer hoogwaardig qua materiaal gebruikt. Dit is wellicht het beste van het beste wat verkrijgbaar is.

Een andere collectie die opvalt is de bikestyle. Een soort casual kleding lijn waarbij in sommige shirts dezelfde technieken zijn gebruikt als bij de sportieve fietskleding. Ademende functionele polo’s en broeken zijn te vinden in deze lijn.

PI black serie

Bijzonderheden


Pearl Izumu is verantwoordelijk geweest voor vele innovaties in de fietskleding branche en claimt van veel ontwikkelingen de eerste te zijn. Innovaties die wij tegenwoordig als gewoon ervaringen zijn bijvoorbeeld Soft-shell materiaal in fietskleding, specifieke mountainbike kleding, Hi-Vis kleding en de ontwikkelingen van Aero pakken.

Bikestyle

Lijst assortiment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *