POC logo

POC

https://www.pocsports.com/eu/home/

Een heel jong merk uit Zweden dat heel uitgesproken fietskleding producten maakt, dat is POC. Het meest opvallend zijn de helmen en brillen. Je vind het geweldig of helemaal niks horen wij vaak. Gelukkig zijn er genoeg mensen die het mooi vinden want het merk is sterk gegroeid en heeft veel producten in het assortiment. Als je voor POC fietskleding kiest heb je wel wat speciaals!

Historie

POC is opgericht in 2005. In de eerste jaren werden alleen helmen gemaakt voor de sneeuwsporten. De missie van POC is ‘het redden van levens door de best mogelijke producten te bieden voor ongelukken in extreme (fiets)sporten.’ Dit werd gedaan door zeer innovatieve helmen te maken. Zweden staat bekend om goede veiligheid met het automerk Volvo voorop. Het is dan ook niet toevallig dat POC samenwerkt met Volvo.

Door alleen helmen te verkopen in het MTB segment is POC lange tijd een beetje exotische speler geweest. Omdat de prijzen van de helmen standaard erg hoog was bleef dit lange tijd zo. Toen in begin 2014 een sponsorcontract werd aangegaan met het Cannondale-Garmin Pro Cycling Team ging het opeens hard. De opvallende helmen en brillen in het peloton lokten veel reactie uit en zorgden voor een enorme naamsbekendheid. Tegenwoordig is er veel meer te krijgen dan alleen helmen.

Assortiment

De helmen van POC zijn bijzondere verschijningen doordat ze optisch erg hoog op het hoofd staan en grote luchtgaten hebben. Hate it or love it geldt zeker voor deze opvallende helmen waarvan de POC Octal en Tectal de bekendste zijn. Daarnast kennen we natuurlijk ook de grote bijna gezicht bedekkende brillen. Wat ons betreft zette POC toch de toon en volgden in de jaren steeds meer merken dit voorbeeld. Zoals gezegd heeft POC inmiddels een breed assortiment met broeken, shirts, jassen, handschoenen en overschoenen. Per soort is de keuze (nog) beperkt en dat geeft het merk samen met de forse prijzen toch een exclusief karakter.

POC heeft haar roots in het mountainbiken liggen en dat merk je. MTB helmen voor alle disciplines zijn voorhanden en ook het aanbod met beschermende kleding zoals knie- en elleboogbeschermers en body protectors. Dit mooie merk heeft prachtige spullen die vooral geschikt zijn voor sporten die we in Nederlands (helaas) niet kunnen beoefenen zoals enduro.

Bijzonderheden

In de korte periode dat POC bestaat hebben POC producten al meer dan 40 internationale prijzen gewonnen voor veiligheid, design en innovatie.

Lijst Assortiment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *