Review Roeckl Pino handschoen

Van een specialist in handschoenen verwacht je hoge kwaliteit producten en eigenlijk nog iets extra’s. Roeckl is een merk wat volledig gespecialiseerd is in het produceren van handschoenen voor diverse soorten sporten. Wij kochten zo’n 8 jaar geleden de Roeckl Pino handschoen en hebben deze inmiddels meer dan ruim getest onder zeer uiteenlopende omstandigheden. In deze review lees je over onze ervaringen.

Omschrijving handschoen

De Roeckl Pino is een elegante verschijning en door de sobere zwarte uitvoering en minimale belettering vinden wij hem nog stijlvol ook. Niet voor niets is dit één van de populairste handschoenen uit assortiment van deze specialistische fabrikant.

Pasvorm

De pasvorm van de Roeckl Pino is echt fantastisch. De hele hand wordt mooi bedekt en nergens heb je overbodige ruimte. Door het polartech power stretch pro materiaal (zeer hoogwaardige flexibele fleece vezels) voelt het als een soort tweede huid. Dit maakt de handschoen zeer comfortabel. Door de lange polsband sluit de handschoen goed aan op shirt of jassen met lange mouwen. Een niet al te groot (sport)horloge kan ook prima onder de handschoen.

Voor een handschoen is grip zeer belangrijk. Bij de Roeckl Pino wordt gebruik gemaakt van siliconen strips over het hele vlak aan de binnenkant van de handschoen. Zo heb je dus grip tot aan de vingertopjes. Deze siliconenstrips zijn zeer sterk want ook na jaren gebruik zitten alle strips nog steeds op hun plaats!

Voor het comfort van een handschoen wordt er op cruciale plaatsen padding toevoegd. Bij de Pino is er nauwelijks padding aanwezig. Het comfort haal je uit de dikte van de handschoen zelf en voor mij is dat tot nu toe altijd voldoende gebleken.

Praktijkgebruik

De Roeckl Pino is een handschoen die je gebruik vanaf omstandigheden onder de 10 graden. Nu is dit natuurlijk erg lastig aan te geven want tien graden, windstil en een zonnetje is wel iets anders dan 10 graden bewolkt met een flinke windkracht 5. Ik heb zelf niet snel last van koude handen of dode vingers tijdens het fietsen. Je kunt dus wel stellen dat mijn handen gemiddeld genomen wat beter tegen koude omstandigheden houdt dat in je gedachte als je op deze review afgaat.

Koude omstandigheden

Ik reed in januari 2019 nog een toertocht op de mountainbike waar het -6 graden was en ook toen droeg ik de Roeckl Pino! De eerste kilometers voelden de handen bijna bevroren aan maar uit ervaring wist ik dat dit door het fietsen en beweging van de handen weg zou trekken. Dit gebeurde ook en uiteindelijk heb ik in deze kou met de Roeckl Pino handschoenen een heerlijke toertocht gereden.

Voor mensen die van nature al snel last hebben van koude vingers adviseer ik om onder de hierboven genoemde zeer koude omstandigheden een andere handschoen te kiezen of bijvoorbeeld nog plastic handschoenen als onderlaag aan te doen. Nu is de kans dat je -in Nederland- onder zulke omstandigheden veel kilometers maakt natuurlijk niet zo groot. Persoonlijk zou dan ook geen speciale fietshandschoenen kopen voor deze extremen. Je kunt dan beter een skihandschoen of wand gebruiken. Met dat in gedachten kan ik de Pino handschoen aanraden het is echt een hele goede allrounder voor uiteenlopende temperaturen.

Natte omstandigheden

Regen is niet de grootste vriend van de Roeckl Pino. De fleecevezels houden niet van veel water. Bij een kletsnatte rit zullen je handen niet droog blijven. Een buitje of lichten regen maakt de handschoen wel zwaarder maar je handen zijn nog niet direct helemaal nat. Onder kletsnatte omstandigheden bij een graad of 10 bleven de handen -ondanks dat ze nat waren- wel gewoon goed warm! De siliconenstrips bieden ook onder natte omstandigheden voldoende grip.

Conclusie

De Roeckl Pino is een zeer fijne handschoen die past bij onze Nederlandse temperaturen in het voor- najaar en de winter. Het is een echte all-rounder door zijn breed inzetbereik qua temperaturen. Train je vaak in de regen dan adviseer ik om nog een echte waterdichte handschoen erbij te kopen want hiervoor is deze handschoen niet waterdicht genoeg.

De duurzaamheid is zijn tweede sterke punt. Niet voor niets gebruik ik deze al jaren naar volle tevredenheid en zit er nog weinig slijtage op. Kortom een echte aanrader die ook nog eens in de wasmachine kan en qua prijsniveau het zeer goed doet ten opzichte van de concurrentie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *