Roeckl

https://www.roeckl.de/

Wie de handschoen past trekke hem aan oftwel Roeckl. Dit merk is volledig gespecialiseerd in handschoenen en dat doen ze goed. Wij kennen geen cijfers over verkopen maar qua bekendheid, historie en huidige assortiment kun je toch wel stellen dat Roeckl marktleider is in de sporthandschoenen. Ook voor het fietsen maakt men prachtige handschoenen van hoge kwaliteit.

Historie

We beschrijven heel wat bedrijven op deze website maar zo oud als Roeckl zijn we ze nog niet veel tegengekomen. In 1839 startte Jakob Roeckl zijn bedrijf. Als meester leerlooier en handschoenmaker snelde zijn reputatie hem vooruit en binnen enkele jaren had hij al meer dan 50 mensen in dienst.

Door een innovatief leerlooiers proces maakte Roeckl de zachtste en soepelste lederen grondstoffen voor zijn eigen handschoenen. Al snel verkochten zijn handschoenen wereldwijd. In 1910 wordt de eerste eigen winkel geopend.

Pas in 1972 wordt er een volledige lijn met sporthandschoenen uitgebracht door Stefan Roeckl sr de
Roeckl Athletiq serie. Tot op de dag van vandaag worden er vele soorten handschoenen gemaakt voor verschillende doeleinden. Wij concenteren ons uiteraard op de fietshandschoenen.

Assortiment

Handschoenen voor alle seizoenen onder uiteenlopende omstandigheden. Er is heel veel keuze bij Roeckl. Het begrip fietshandschoenen beperkt zich niet alleen tot de sportieve fietser maar ook voor het dagelijkse fietsritje op stadsfiets zijn er casual handschoenen.

Handschoenen zijn natuurlijk zeer persoonlijk vanwege de pasvorm en het wel of niet snel hebben van te warme of koude handschoenen. Het mooie van Roeckl is dat er door gebruik van allerlei verschillende stoffen bijna altijd wel iets te vinden is wat uitstekend bij jouw wensen past. Een jarenlange bestseller is bijvoorbeeld de Roeckl Pino een handschoen van fleecestof waar wij ook een review over schreven. Daar tegenover staat bijvoorveeld de Rhone handschoen die opgebouwd is uit meerder lagen core tex stoffen. Andere noviteiten die verwerkt zijn in de handschoenen zijn de touchscreen vriendelijke vingertoppen, keuze uit padding of zonder padding.

Bijzonderheden

Een handschoen met lange vingers voor in de zomer is niet bijzonder. Mountainbikers rijden er al jaren mee ter bescherming van de handen. Roeckl is er met de Moro in geslaagd hier ook een waterdichte variant van te ontwikkelen die door zijn waterdichtheid direct multi inzetbaar is. Ook de GPS bedienen is geen probleem door de touchscreen vriendelijke vingertoppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *