Sportful

https://www.sportful.com/nl

De meest completer wielrenner van deze generatie rijdt zijn wedstrijden in kleding van Sportful. Peter Sagan gaat het natuurlijk over, de drievoudig wereldkampioen rijdt met zijn collega’s van Bora Hansgrohe in Sportful fietskleding. Sportful klinkt als een merk uit een angelsaksisch land maar het is zoals veel fietskleding toch echt een Italiaans merk. Een grote speler in de fietskleding en met een aantal zeer geprezen kledingstukken in het assortiment is dit echt één van de grote merken van dit moment.

Historie

In 1972 raakte Giordano Cremonse geïnteresseerd in een grote langlauf-wedstrijd. Het schrok hem echter wel af dat voor zo’n lange race weinig goede kleding beschikbaar was. Giordano ging zelf aan de slag en maakte van de beste beschikbare materialen een opvallend oranje pak en volbracht daarin de 70 km lange race in de Dolomieten.

Na afloop kreeg hij complimenten over zijn mooie pak en dat zette hem aan het denken. Vergelijkbare pakken waren destijds niet voorhanden en hij realiseerde zich dat er best wel eens veel vraag zou zijn naar speciale pakken voor het langlaufen. In 1973 richtte hij Sportful op en begon direct met het verkopen van zijn langlauf pakken.

Na jaren ontwikkelen had Sportful een goed reputatie met haar kleding voor Ski sporten. Giordana Cremonse had nog een andere passie waar hij zich vanaf 1985 op ging richten en dat was fietsen. Alle kennis en ervaring werd ingezet voor de ontwikkeling van fietskleding. Dit ging goed en binnen een paar jaar werd het succesvolle team van Mapei al gesponsord en later ook het Italiaanse nationale wielerteam en het succesvolle Tinkoff Saxo.

Assortiment

Sportful heeft een aantal iconen in haar collecties waaronder het Hot Pack. Deze vesten zijn razend populair vanwege de geweldige kwaliteit, de acceptabele prijs en het lichtgewicht ontwerp. Daarnaast is de fiandre lijn een zeer bekende die in de lage landen erg populair is.Wij zijn vooral fan van de supergiara lijn. Eenvoudig maar een prachtig design. Qua producten heeft Sportful zoals alle grote merken een compleet assortiment van sokken tot petten en alles daartussenin.

Bijzonderheden

Als Peter Sagan in jouw kleding rijdt dan moet je daar iets mee doen. Dat hebben ze bij Sportful zeker goed begrepen. Er bestaat dan ook een aparte Peter Sagan lijn.

Peter Sagan lijn

Producten assortiment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *